Održan događaj “Inkluzija i diverzitet u Erasmus+ projektima na univerzitetima u Crnoj Gori: postignuti rezultati i predstojeći izazovi”

Zadovoljstvo nam je da Vas obavijestimo da je danas u prostorijama Univerziteta Donja Gorica održan događaj pod nazivom “Inkluzija i diverzitet u Erasmus+ projektima na univerzitetima u Crnoj Gori: postignuti rezultati i predstojeći izazovi”. Događaj je organizovan od strane Nacionalne Erasmus+ kancelarije, a u saradnji sa Univerzitetom Donja Gorica.

Kao što i sam naziv govori, događaj je poslužio kao prilika za predstavljanje dostignutih rezultata Erasmus+ projekata od strane koordinatora/lokalnih koordinatora projekata koji se odnose na inkluziju i razne segmente inkluzije, a identifikovani su i potencijalni izazovi i prepreke u vezi sa ovom temom.

U uvodnom dijelu događaja, prisutnima su se obratili gđa Vanja Drljević, direktorka Nacionalne Erasmus+ kancelarije; g-din Goran Drobnjak, predstavnik Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore; prof. Milica Vukotić sa Univerziteta Donja Gorica; kao i gđa Anđela Miličić, predstavnica Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore.

 

Prezentacije sa događaja možete pronaći ispod:

How to be more inclusive and diverse during implementation of Erasmus+ programme? – Rina Muhaj, NEO

SINC@HE – prof. Anđela Jakšić Stojanović, UDG

Trans2Work- prof. Tatijana Dlabač, UCG

Dualmon – prof. Boban Melović, UCG

IDEA- prof. Maja Drakić Grgur, UDG