Obavještavamo vas da će se Erasmus+ informativni dan, koji organizuje Nacionalna Erasmus+ kancelarija u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Univerzitetom Crne Gore, održati 17. novembra 2014. godine u novoj zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore, sa početkom u 09.00h.

Erasmus+ je novi program za saradnju Evropske unije koji pokriva oblasti obrazovanja, mladih i sporta i trajaće od 2014. do 2020. godine. Erazmus+ nasljeđuje tri programa za obrazovanje u kojima je Crna Gora do sada učestvovala – Tempus, Erazmus Mundus i Program za cjeloživotno učenje, kao i program Mladi u akciji.

 Na Info danu će biti predstavljen konkursi  za prijavu projekata u okviru programa izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju (Capacity Building for Higher Education) – nasljednik Tempus programa. Rok za projavu projekata za programe  izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju (Capacity Building for Higher Education) je 10. februar 2015. godine.

Na Erasmus + info danu biće predstavljena i mogućnost učešća u pšrogramima kreditne mobilnosti (Credit mobility) i zajedničkim master programima (Joint Master Degrees), koji zamjenjuju dosadašnje programe Erasmus Mundus – akcija 1 i 2.

Obavještavamo takođe sve zainteresovane da će se 18. novembra 2014. godine na Ekonomskom fakultetu u Podgorici sa početkom u 14.30h održati posebna sesija posvećena Žan Mone programu na kojoj će biti predstavljene mogućnosti učešća ustanova visokog obrazovanja iz Crne Gore u ovom programu, kao i projekti u kojima crnogorske ustanove trenutno učestvuju.

 Agendu info dana možete preuzeti ovdje.