Objavljen poziv za podnošenje prijedloga za Izgradnju kapaciteta u oblasti mladih 2021. godine

Obavještavamo Vas da je otvoren poziv za podnošenje prijedoga za “Capacity Building in the field of Youth 2021” (Izgradnja kapaciteta u oblasti mladih za 2021. godinu), a rok za prijavu je 1. jul 2021. godine u 17:00h (prema vremenskoj zoni u Briselu).

Izgradnja kapaciteta u oblasti mladih namijenjena je razvoju međunarodne saradnje, kao i razvoju politike u oblasti mladih i neformalnog učenja, kao pokretač održivog socio-ekonomskog razvoja i unaprijeđenja organizacija koje se bave mladima, ali i kao pokretač razvoja mladih, naročito u partnerskim zemljama kojima je i namijenjen ovaj poziv.

Poziv je otvoren za organizacije iz programskih zemalja (koje mogu učestvovati i kao podnosioci prijava i kao partneri u projektu), ali je naročito namijenjen učešću organizacija koje se bave mladima u partnerskim zemljama, i to iz Regiona 1 – Zapadni Balkan (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo i Crna Gora), i Regiona 3 – zemlje južnog Mediterana (Alžir, Egipat, Izrael, Jordan, Liban, Libija, Maroko, Palestina, Sirija, Tunis). Organizacije iz partnerskih zemalja mogu učestvovati isključivo kao partneri u projektu.

Više informacija o ovom pozivu je dostupno u Erasmus+ programskom vodiču Erasmus+ Programme Guide, kao i na portalu Evropske komisije Funding & tenders (europa.eu)

Takođe, povodom ovog poziva biće organizovana i virtuelna informativna sesija – 27. maja 2021. godine, s početkom u 09:00h, a u nastavku je i link za pristup: https://webcast.ec.europa.eu/info-session-erasmus-plus-capacity-building-in-the-field-of-youth-2021-05-27