Rezultati selekcije projekata u okviru Erasmus Mundus programa za 2012. godinu

Obavještavamo Vas da su objavljeni rezultati selekcije kozorcijuma, partnerstava i projekata u okviru tri akcije Erasmus Mundus programa za konkurs EACEA 42/11, koji je objavljen 30 decembra 2011. godine

Sve ustanove/aplikanti koji su učestvovale u ovom konkursu će biti obaviještene od strane Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizulnu umjetnost i kulturu o detaljnim rezultatima ocjene njihovih aplikacija. U isto vrijeme Agencija će pozvati izabrane aplikante da završe sve formalnosti neophodne za potpisivanje ugovora o grantu.

 Rezultati selekcije

Akcija 1 – zajednički programi

Akcija 1a: Erasmus Mundus Master programi (EMMCs)

Izabrano je 30 novih master programa. Ukupan broj master programa koji će ponuditi stipendije studentima i naučnicima u akademskoj 2013-2014. godini je 138.  

Eramus Mundus master programi izabrani u 2012. godini

Akcija 1b: Erasmus Mundus zajednički doktorati (EMJDs)

U okviru ove akcije izabrano je 9 novih doktroskih programa, tako da je ukupan broj doktorskih programa koji će ponuditi stipendije u akademskoj 2013-2014. godini zajedno sa programima izabranim u prethodna dva konkursa 43.

Erasmus Mundus doktorski programi izabrani u 2012. godini 

Listu svih master i doktorskih programa izabranih uprethodnim konkursima  možete pronaći ovdje.

Akcija 2 – Partnerstva

U okviru ovog konkursa izabrana su 53 partnerstva u okviru kojih će biti organizovana mobilnost u drugoj polovini 2012. godine ili u 2013. godini.

 Action 2 partnerships selected in 2012

Listu projekata sa partnerima izabranih u okviru Erasmus Mundus akcije 2 — STRAND 1 (Partnerstva sa zemljamaa pokrivenim ENPI, DCI, EDF i IPA instrumentima) možete pronaći ovdje.

Listu projekata sa partnerima izabranih u okviru Erasmus Mundus akcije 2 — STRAND 2 — Partnerstva sa zemljama i teritorijama koje pokriva Instrument za industrijalizovane zemlje (ICI) možete pronaći ovdje.

Ovdje možete pronaći listu svih partnerstava u okviru Erasmus Mundus akcje 2 izabranih u prethodnim konkursima.

Akcija 3 –  projekti promocije evropskog visokog obrazovanja

U okviru otvorenog konkursa Akcije 3 izabrano je 6 projekata čiji je cilj promovisanje atraktivnosti evropskog visokog obrazovanja. Takođe su izabrana i 3 pojekta u okviru konkursa rezervisanog za Erasmus Mundus nacionalne strukture u EU zemljama.  

Action 3, Open Call for Proposals, 2012 selection

Action 3, National Structures Call for Proposals, 2012 selection

 Ovdje možete pronaći listu svih projekata u okviru Akcije 3 izabranih u prethodnim konkursima.