Otvoren konkurs za stipendije u okviru Erasmus Mundus programa

Obavještavamo vas da je objavljen konkurs za Basileus III projekat mobilnosti u okviru Erasmus Mundus programa – Akcija 2.

          Basileus III projekat podrazumijeva partnerstvo između ustanova visokog obrazovanja, u okviru kojeg se podržava studijska i istraživačka mobilnost između univerziteta i ustanova visokog obrazovanja u zemljama zapadnog Balkana i osam partnerskih univerziteta iz EU. Projekat se finansira od strane Evropske komisije. Univerzitet u Gentu je koordinator projekta.

            Stipendije su dostupne na nivou magistarskih, doktorskih i postdoktorskih studija, kao i za istraživače iz ne–partnerskih univerziteta, pod imenom „ciljna grupa 2“.

Kandidati iz zapadnog Balkana koji nijesu proveli više od 12 mjeseci u zadnjih 5 godina u zemlji Evropske unije, mogu se pijaviti za mobilnost na jedan od sljedećih partnerskih univerziteta iz EU: Univerzitet u Gentu (Belgija), Univerzitet u Nici (Francuska), Univerzitet u Lundu (švedska), Univerzitet u Ljubljani (Slovenija), Univerzitet La Sapienza (Italija), ATEI Solun (Grčka), Univerzitet u Hajldelbergu (Njemačka) i Univerzitet Sveti Kliment Ohridski u Sofiji (Bugarska).

Konkurs je otvoren do 15. februara 2011. godine do 14:00h. Sve detaljnije informacije o projektu kao i vodič za aplikante možete pronaći na veb stranici  www.basileus.ugent.be