Okrugli sto u okviru Erasmus+ projekta “Budi spreman na EU vrijednosti”

U Gimnaziji „Slobodan Å kerović" u Podgorici je 01. marta 2017. godine u okviru Erasmus+ projekta „Budi spreman na EU vrijednosti" održan okrugli sto mladih i donosilaca odluka o ključnim izazovima razvoja mladih u Crnoj Gori. Sastanak su otvorili Vanja Drljević, Nacionalni Erasmus+ koordinator za Crnu Goru i Mubera Kurpejović, Generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje u Ministarstvu prosvjete.

Na okruglom stolu je ocijenjeno da je na cnogorskom tržištu rada povećano  učešće visokoškolaca zbog čega bi mladi trebali da više koriste programe Evropske unije (EU) u cilju unapređenja njihovih znanja i kompetencija.

Projekat „Budi spreman na EU vrijednosti“ ima za cilj jačanje saradnje i razmjenu iskustva između omladine u Crnoj Gori i država članica Evropske unije, kroz promociju evropskih vrijednosti.

Projekat je u najvećoj mjeri usmjeren ka poboljšanju aktivnog učešća mladih u društvenim, ekonomskim i političkim procesima i razvoju Crne Gore i poboljšanju kvaliteta omladinskog rada i neformalnog obrazovanja kroz podsticanje saradnje i razmjenu iskustva sa zemljama EU. Partneri u projektu su Univerzitet Donja Gorica, Art Communications iz Podgorice, Centar za međunarodne studije iz Hrvatske i Centar za evropske perspektive iz Slovenije.