Održavanje događaja „Erasmus+ u službi zelene ekonomije i održivog razvoja – obrazovanjem ka zelenoj Crnoj Gori”

        Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo da učestvujete u prvom u nizu događaja pod nazivom „Erasmus + u službi zelene ekonomije i održivog razvoja – obrazovanjem ka zelenoj Crnoj Gori” u okviru pokrenute kampanje o prioritetima novog ciklusa programa Erasmus+, koji organizuje Nacionalna Erasmus+ kancelarija u Crnoj Gori.

            Zelena ekonomija, zajedno sa inkluzijom i diverzitetom, digitalnom transformacijom i participacijom u demokratskom životu, predstavljaju ključne prioritete novog ciklusa Erasmus+ programa (2021.-2027.). Kao najveći program Evropske unije u oblasti obrazovanja, obuke, mladih i sporta, Erasmus+ program biće i ključni instrument izgradnje znanja, vještina i kompetencija, a i stavova za podršku i njegovanje pomenutih prioriteta u Evropskoj uniji i šire.

             Zelena ekonomija, između ostalih prioriteta, je postala horizontalni prioritet za selekciju projekata finansiranih od strane Erasmus+ programa. Prednost će imati projekti čiji je cilj razvoj kompetencija u raznim zelenim sektorima, uključujući one u okviru doprinosa iz obrazovanja i kulture ciljevima održivog razvoja, razvoj strategija i metodologija za zelene sektorske vještine, kurikulumi usmjereni na budućnost, kao i inicijative kojima se podstiču planirani pristupi organizacija učesnica ekološkoj održivosti.

             Cilj ovog događaja je pokretanje šireg dijaloga o važnosti i relevantnosti zelene ekonomije u budućim Erasmus+ projektima u lokalnom kontekstu Crne Gore; umrežavanje između akademskih zajednica univerziteta i relevantnih aktera u sferi zelene ekonomije kako bi zajednički razvijali buduće zajedničke projektne ideje u oblasti zelene ekonomije; kao i otvaranje diskusije o izazovima zelene ekonomije u Crnoj Gori koje bi mogle potencijalno biti adresirane u budućim Erasmus+ projektima.

        Događaj će se održati 13.-og juna 2022. god., s početkom u 10:00h, u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore (sala Mediteran).

                  Agenda događaja je dostupna ovde

Molimo da potvdite Vaše učešće na ovom događaju najkasnije do 9.-og juna 2022. godine na e-mail adresu: erasmusmontenegro@ac.me.