Održana prva skupština udruženja studenata Zapadnog Balkana

U periodu od 14.-og do 16.-og marta 2019. godine, u Tirani je održana prva skupština udruženja studenata Zapadnog Balkana (Western Balkans Alumni Association), kojoj je prisustvovalo oko 150 studenata iz regiona Zapadnog Balkana, kao i brojni članovi regionalnog odbora udruženja i predstavnici Evropske komisije.

WBAA predstavlja regionalno udruženje studenata, koje ima za cilj da poveže studente koji su proveli dio studija u inostranstvu kroz neki od programa razmjene (Erasmus+, CEEPUS…), kao i one koji su zainteresovani za odlazak na razmjenu, ali takođe ima za cilj i predstavljanje mogućnosti za razmjenu i saradnju u okviru regiona. Pomenuto udruženje je osnovano i kako bi se pružila podrška studentima koji su nedavno diplomirali, a koji se suočavaju sa problemima kao što su nezaposlenost i socijalna inkluzija.

Na ovom događaju je bilo riječi o cilju osnivanja ovakvog udruženja, a članovi istog su bili u prilici da učestvuju u diskusiji, kao i da predlože ideje i rješenja koja se tiču aktivnosti ove organizacije, značajnih za njen razvoj i unaprijeđenje. Događaj je poslužio i kao prilika za predstavljanje projekata WBAA, kojima je posvećena posebna pažnja.

Na konferenciji su govorili Michael Goulao, menadžer ovog udruženja; Marlene Bartes i Albert Sese Ballart iz Generalnog Direktorata za obrazovanje, kulturu, mlade i sport (Evropska komisija); Klaudja Koci, član regionalnog odbora udruženja studenata Zapadnog Balkana, kao i ostali mnogobrojni članovi i predstavnici udruženja.