Održana institucionalna posjeta Univerzitetu Donja Gorica

U organizaciji Nacionalne Erasmus+ kancelarije, danas je održana institucionalna posjeta Univerzitetu Donja Gorica s ciljem predstavljanja značaja Erasmus+ projekata koji su se realizovali i koji se realizuju na pomenutom univerzitetu. Ova posjeta je okupila koordinatore/lokalne koordinatore Erasmus+ projekata u kojima učestvuje Univerzitet Donja Gorica, koji su predstavili rezultate svojih projekata i značaj istih na institucionalnom nivou.

Uvodna obraćanja uputile su direktorica Nacionalne Erasmus + kancelarije u Crnoj Gori, Vanja Drljević i generalna menadžerka Univerziteta Donja Gorica, doc. dr Sandra Tinaj. Drljević je istakla značaj učestovanja univerziteta u Erasmus + projektima kako na nivou ustanove, tako i na nivou fakulteta i pojedinca kao i prilika za razvoj koji ovaj evropski program nudi.

Generalna menadžerka UDG-a Sandra Tinaj obratila se prisutnima ističući da je program Erasmus+ u velikoj mjeri doprinio razvoju Univeziteta Donja Gorica kao i cijelog prostora visokog obrazovanja u zemlji. Uputila je zahvalnost Nacionalnoj Erasmus + kancleariji  na profesionalnom i posvećenom odnosu, u prilog čemu govori i broj projekata koji se realizuju od strane svih ustanova visokog obrazovanja u Crnoj Gori.

U okviru sastanka izvršena je prezentacija petnaest projekata koji su realizovani ili čija je realizacija u toku. Drljević je na samom kraju istakla da su inkluzija i održivost partnerstava kao i dobra saradnja sa privredom i državnim ustanovama glavne komponente koje treba da ostanu prioriteti i u budućnosti.