ODRŽANA FINALNA KONFERENCIJA TEMPUS PROJEKTA SD TRAIN

Finalna konferencija TEMPUS projekta SD TRAIN "Training courses for public services in sustainable infrastructure development in Western Balkans" održana je 12. maja 2015. godine u Svečanoj Sali Tehničkih fakulteta. Projekat SD TRAIN je imao za cilj da razvije sistem obuka zaposlenih u lokalnim samoupravama na teme energetske efikasnosti u javnim zgradama, valorizacije potencijala obnovljivih izvora energije i održivom razvoju infrastrukture.

Konferenciju je otvorila Prof. dr Maja Baćović, prorektorka Univerziteta Crne Gore. Prisutne je ispred Mašinskog fakulteta kao domaćina konferencije pozdravio Prof. dr Janko Jovanović, prodekan za naučno-istraživački rad. Finalnoj konferenciji su pored predstavnika Univerziteta Crne Gore i Mašinskog fakulteta prisustovali predstavnici lokalnih samouprava, profesori sa partnerskih univerziteta iz zemalja Zapadnog Balkana, predsqavnici partnera iz zemalja EU (TU Delft i UPC BarselonaTech), prof. Jordi Segalas Coral iz Barselone i prof. Karel F. Mulder iz Delfta koji su održali predavanja iz oblasti održivog razvoja infrastrukture i energetske efikasnosti. Nacionalni   Erasmus+ koodinator je predstavio Erasmus+ program EU i mogućnosti za učešće ustanova visokog obrazovanja iz Crne Gore, posebno dio koji se odnosi na kreditnu mobilnost, imajući u vidu da nisu sve zemlje iskoristile kvote namijenjene ovoj akciji.

Sve informacije o projektu, kao i materijali koji su razvijeni u toku projekta su dostupni na sajtu projekta na Univeritetu Crne Gore (www.sdtrain.ac.me).

Prezentacija Nacionalne Erasmus + kancelarije se može preuzeti ovdje.