Održana EPALE konferencija na temu „Fleksibilni programi učenja odraslih i razvoj ljudskih resursa“

U okviru trećeg ciklusa EPALE projekta, koji u Crnoj Gori, u ulozi Nacionalne službe za podršku, sprovodi Centar za stručno obrazovanje u Kolašinu je 15-16. aprila održana konferencija “Fleksibilni programi učenja odraslih i razvoj ljudskih resursa“. EPALE projekat se finansira u okviu Erasmus+ programa Evropske unije.

Događaj je okupio preko 100 predstavnika različitih nacionalnih institucija vladinog i civilnog sektora (predstavnike ministarstava i drugih organa državne uprave, Nacionalne Erasmus+ kancelarije, privredne komore, poslodavaca, licenciranih organizatora obrazovanja odraslih, obrazovnih ustanova, civilnog sektora, medija i sl.), kao i predstavnike EPALE nacionalnih službi za podršku iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Makedonije.

Rezultate koje je Crna Gora ostvarila tokom realizacije dvogodišnjeg ciklusa EPALE projekta predstavio je direktor Centra za stručno obrazovanje i ujedno menadžer EPALE projekta, gospodin Duško Rajković.

Putem EPALE platforme promovišu seu nacionalne aktivnosti na planu obrazovanja odraslih, a na NSS stranici predstavljen je i nacionalni sistem u ovoj oblasti. EPALE zajednica je promovisana u Crnoj Gori kroz rad EPALE ambasadora i EPALE tima tokom namjenskih EPALE događaja i drugih aktivnosti u oblasti obrazovanja odraslih.