Održan završni događaj u okviru “Mjesec Evrope – Mjesec programa Erasmus+”

Danas je u prostorijama Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta održan poslednji u nizu događaja u okviru “Mjesec Evrope – Mjesec programa Erasmus+” pod nazivom “Vocational Education and Training (VET) – participation opportunities and results of Montenegro-Sharing experiences and challenges encountered“.

Cilj događaja bio je okupljanje lokalnih koordinatora odobrenih projekata u oblasti stručnog obrazovanja i obuke u okviru programa Erasmus+, koji su sa prisutnima podijelili iskustva učešća u ovakvoj vrsti projekata, ali i predstavili određene prepreke i izazove sa kojima su se suočili u dosadašnjoj fazi implementacije. Događaj je takođe poslužio kao prilika za predstavljanje novina u okviru novog ciklusa programa Erasmus+.

Događaj su otvorili g-đa Vanja Drljević, direktor Nacionalne Erasmus+ kancelarije; g-din Goran Drobnjak, Direktor Direktorata za EU integracije, programiranje i implementaciju EU fondova i međunarodnu saradnju iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore; kao i g-din Duško Rajković, direktor Centra za stručno obrazovanje.

 

Prezentacije sa događaja možete pronaći ispod:

Erasmus+ programme novelties and VET opportunities/results – Ljiljana Gogić, Nacionalna Erasmus+ kancelarija

INTERVET project  – Ana Filipović, Privredna komora Crne Gore