Održan panel posvećen studentskoj mobilnosti – Mobility day 2019

 

Na Ekonomskom fakultetu je danas organizovan informativni događaj, čiji je cilj bio upoznavanje studenata pomenutog fakulteta sa mogućnostima koje im stoje na raspolaganju u okviru programa mobilnosti – Erasmus+, CEEPUS, kao i u okviru brojnih bilateralnih sporazuma.

Na panelu pod nazivom “Mobility Day” govorili su predstavnici Ministarstva prosvjete, predstavnici Nacionalne Erasmus+ kancelarije u Crnoj Gori, Kancelarije za međunarodnu saradnju u okviru Univerziteta Crne Gore, kao i predstavnici EU Info Centra. Moderator panela je bio prof. dr. Saša Popović, prodekan za međunarodnu saradnju na Ekonomskom fakultetu. Svoja iskustva sa razmjene u Ljubljani i Beču je ovom prilikom prenijela studentkinja Tamara Perović.

Studenti su bili u prilici da dobiju informacije u vezi sa odabirom programa stipendija, partnerskim univerzitetima, ali i administrativnim pojedinostima koje se tiču samog načina prijavljivanja i odabira kandidata. Studenti su takođe bili u prilici da saznaju više o novom pravilniku koji se odnosi na način prijavljivanja i odabira kandidata čija će primjena otpočeti objavljivanjem konkursa u novoj studijskoj godini.