Erasmus+ info dan je održan 17. novembra 2014. godine u novoj zgradi rektorata Univerziteta Crne Gore. Info dan je otvorila rektorka Univerziteta Crne Gore Prof. Radmila Vojvodić.


Erasmus+ info dan je održan 17. novembra 2014. godine u novoj zgradi rektorata Univerziteta Crne Gore. Info dan je otvorila rektorka Univerziteta Crne Gore Prof. Radmila Vojvodić, nakon čega su prisutne pozdravili direktorica direktorata za visoko obrazovanje u Ministarstvu prosvjete Mubera Kurpejović i Patrick Schmelzer, Program menadžer u sektoru za saradnje EU delegacije u Crnoj Gori.

Na Info danu su predstavljeni konkursi  za prijavu projekata u okviru programa izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju (Capacity Building for Higher Education) – nasljednik Tempus programa. Rok za projavu projekata za programe  izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju (Capacity Building for Higher Education) je 10. februar 2015. godine.

 

Na Erasmus + info danu su takođe predstavljene i mogućnosti učešća u programima kreditne mobilnosti (Credit mobility) i zajedničkim master programima (Joint Master Degrees), koji zamjenjuju dosadašnje programe Erasmus Mundus – akcija 1 i 2.

Prezentacije sa info dana:

General Overview presentation

Capacity Building in Higher Education

Credit mobility

Joint Master Degrees

Youth in action

Eurydice