Poziv za upis studenata novih magistarskih programa na Fakultetu muzičke umetnosti Univerziteta u Beogradu

Zadovoljstvo nam je da Vas informišemo o novim master programima razvijenim u okviru Erasmus+ projekta DEMUSIS. Riječ je o 2 programa na Fakultetu muzičke umetnosti Univerziteta u Beogradu, pod nazivom Primenjena istraživanja muzike (PRIMA), koji traje 1 godinu i potpuno je jedinstven ne samo u regionalnim, već i u internacionalnim okvirima. Program integriše znanja koja će biti potrebna muzičarima 21. vijeka, a posebno iz oblasti digitalnih tehnologija, preduzetništva i društveno angažovanog djelovanja akademskih muzičara. Posle završetka projekta nastavu će, po dogovoru sa partnerima, držati vrhunski stručnjaci sa Kraljevskog konzervatorijuma u Hagu, zahvaljujući Erasmus razmjeni. 

Drugi program je Muzička režija, koja traje 2 godine i unekoliko odgovara muzičkoj produkciji sa Fakultetu dramskih umjetnosti, sa naglaskom na specifičnim muzičkim kompetencijama.

Onlajn konsultacije za PRIMA master održaće se 15.-og septembra 2022. godine u 19.30 putem platforme Zoom https://zoom.us/j/92554252260; a prijemni ispit 30.-og septembra 2022. godine.

Na oba programa obezbijeđena su budžetska mjesta.

Web stranica projekta je: http://www.demusis.ac.rs/

Poziv za upis novih studenata objavljen je na web stranici Fakulteta muzičke umetnosti: https://www.fmu.bg.ac.rs/novosti/onlajn-prezentacija-i-otvorene-konsultacije-za-upis-na-master-primenjena-istrazivanja-muzike/

Promo video o novom master programu nalazi se ovde: https://www.youtube.com/watch?v=Dg9gqC661j0