Novi Erasmus zajednički magistarski program “Smart Agriculture Technologies”

Zadovoljstvo nam je da Vas obavijestimo da u oktobru 2022. godine počinje novi međunarodni Erasmus magistarski program za studente postdiplomskih studija (koji su zainteresovani za informacione i komunikacione tehnologije i “internetom povezane stvari”) za prijave u oblasti poljoprivrede. U pitanju je jednogodišnji multidsciplinarni program.

U okviru ovog zajedničkog magistarskog programa, koji se finansira kroz program Erasmus+, u ponudi je ukupno 40 stipendija za prvu akademsku godinu (oktobar 2022. godine – jun 2023. godine), a uključena je i jednomjesečna praksa širom Evrope po završetku studijskog perioda. Cilj ovog programa je da obuči sledeću generaciju inženjera i stručnjaka u oblasti poljoprivrede, kako bi mogli da rade u sve značajnijoj i rastućoj industriji „pametne poljoprivrede”.

Ovaj zajednički multidisciplinarni magistarski program uspostavljen je i razvijen od strane 6 vodećih evropskih univerziteta (University of Porto, International Hellenic University, University of Debrecen, University Pompeu Fabra, Catholic University of the Sacred Heart, Vidzeme University of Applied Sciences), tri preduzeća (Cerca Trova Ltd, ECQA GmbH, Evolutionary Archetypes Consulting SL), jednog istraživačkog centra (Mediterranean Agronomic Institute Of Chania) i 4 poljoprivredne organizacije (Ktima Filippou Schoinoplokakis, Agriwatch BV, Agroop Lda, Regional Federation of CUMA of the West).

Prijave za akademsku 2022./2023. godinu su otvorene https://bit.ly/3enVTdy

Za više informacija molimo da posjetite website www.terratechmsc.eu i pogledate brošuru: https://bit.ly/3JfDr5p.

Ukoliko su Vam potrebne detaljnije informacije možete se obratiti na mejl info@terratechmsc.eu