Mjesec Evrope kroz program Erasmus+ (Događaj namijenjen oblasti mladih)

Zadovoljstvo nam je da Vas obavijestimo da Nacionalna Erasmus+ kancelarija  organizuje drugi u nizu događaja u okviru Mjeseca Evrope kroz program Erasmus+. Događaj je posvećen oblasti mladih i mogućnostima koje pruža Erasmus+ program kroz projekte koje finansira u svrhu jačanja kapaciteta mladih.

Događaj pod nazivom “Uključivanje-povezivanje-osnaživanje: Uloga mladih u demokratskom životu, zajedničkim vrijednostima i građanskom angažmanu” biće održan 19.og maja 2022.god u prostorijama Rektorata Univerziteta Crne Gore (sala Upravnog odbora), sa početkom u 10.00h.

Cilj događaja je da se promovišu sve dostupne mogućnosti koje Erasmus+ program pruža za oblast mladih u Crnoj Gori, kao treća nepridružena zemlja u programu; da se dijele iskustva nevladinih organizacija iz Crne Gore koje su već učestvovale u istim projektima, promovišući njihov značaj, projektne ishode, kao i njihov impakt na jačanje kapaciteta mladih kako bi osnaživali njihovu ulogu u građanskom angažmanu. Događaj će takođe imati za cilj pokretanje šireg dijaloga za mogućnosti i izazove sa kojima se suočavaju mladi i organizacije u oblasti mladih u Crnoj Gori.

Događaj će biti prilika da se kroz dijeljenje iskustva organizacija korisnica u Erasmus+ programu ohrabruju sve potencijalne organizacije/nadležne javne institucije da iskoriste mogućnosti koje pruža Erasmus+ program u oblasti mladih.

Agendu događaja možete pronaći ovde (stranica broj 5).

Molimo Vas da ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete događaju, potvrdite Vaše učešće na e-mail: erasmusmontenegro@ucg.ac.me najkasnije do 16.-og maja 2022. godine.