Konkurs za učešće na seminarima u okviru projekta ECCE Mundus

Obavještavamo Vas da je konzorcijum ECCE Mundus (Enhancing Cross-regional Cooperation in Erasmus Mundus) objavio poziv za učešće predstavnika ustanova visokog obrazovanja na ECCE Mundus seminarima koje organizuju Erasmus Mundus nacionalne strukture i Tempus nacionalne kontakt tačke iz Austrije, Mađarske i Slovačke

Glavni cilj seminara je da obezbijede mogućnosti povezivanja i obuku u cilju promovisanja zajedničkih studijskih programa i studentske mobilnosti između regiona. Pored toga, biće predstavljeni primjeri dobre prakse tekućih zajedničkih studijskih programa, eđunarodne saradnje u okviru Tempus i Erasmus Mundus programa, kao novi program Erasmus+. Seminari su namijenjeni povezivanju ustanova visokog obrazovanja iz Austrije, Mađarske i Slovačke i ustanova visokog obrazovanja iz Centralne Azije, Istočne Evrope i Zapadnog Balkana.

U okviru ECCE Mundus projekta biće finansirano učešće za približno 35 predstavnika ustanova visokog obrazovanja izvan EU i 30 predstavnika iz EU na sljedećim seminarima: 

  • 13-14, mart 2014, Almaty, Kazahstan (za učesnike iz Austrije, Mađarske i Slovačke, Centralne Azije i Istočne Evrope)
  • 7-8 April 2014, Budimpešta, Mađarska (za učesnike iz Austrije, Mađarske i Slovačke, Istočne Evrope i Zapadnog Balkana)

ECCE Mundus projekat finansira putne troškove i troškove smještaja učesnika.

Sve detaljne informacije, dokumenta za prijavu kao i Declaration of Interest and the Financial Plan mogu se pronaći na web stranici projekta www.eccemundus.eu.

Rok za prijavljivanje je 2. februar 2014, do 12:00 pm (ponoć), po Centralno Evropskom vremenu. Selekcija učesnika će biti objavljena do 11. februara 2014. godine.