Info-dan o mogućnostima za konkurisanje za Žan Mone projekte i zajedničke master programe u okviru programa Erasmus +

Obavještavamo Vas da će se u petak 28. februara sa početkom u 12h u Rektoratu Univerziteta Crne Gore održati info dan o mogućnostima za konkurisanje u okviru programa Erasmus+

Evropske institucije usvojile novi program u oblasti obrazovanja Erazmus+, u okviru kojeg su početkom 2014. godine objavljeni  prvi konkursi.

Očekujemo da će konkursi za dio programa Erazmus+ koji se naziva Izgradnja kapaciteta u visokom obrazovanju, i koji nasljeđuje Tempus, biti objavljeni polovinom 2014. godine.

 U želji da akademskoj javnosti predočimo trenutno otvorene konkurse programa Erazmus+, u kojima je učešće Crne Gore vezano za centralizovane akcije i u kojima Crna Gora kao i do sada učestvuje kao partnerska zemlja, organizovaćemo kraću Info sesiju koja u fokusu ima:

– konkurisanje za Žan Mone projekte (podrška istraživanju i predavanjima u oblasti evropskih integracija za sve discipline),

– učešće u prijavama za Zajedničke master programe (raniji zajednički programi Erazmus Mundus projekta)

– učešće u prijavama za projekte Savezi znanja i Sektorski savezi znanja (ograničene mogućnosti za naše institucije jer mogu da učestvuju kao pridruženi partneri)

Na info-sesiji ćemo pružiti i prve opšte informacije o programu.

Ovdje možete preuzeti agendu info dana.