EU kutak – Mogućnosti za studente i mlade u okviru programa Erasmus+

Danas je u EU info kutku u Bijelom Polju predstavljen program Erasmus+, i mogućnosti koje ovaj program pruža studentima i mladim ljudima. Pored zvaničnog predstavljanja Erasmus+ programa od strane Vanje Drljević, direktorke Nacionalne Erasmus+ kancelarije, govornici su bili i mladi koji su učestvovali u ovom programu, a boravili su u Njemačkoj i Litvaniji, pa su podijelili svoja iskustva i utiske sa prisutnim studentima i srednjoškolcima. Cilj ovog događaja bio je promovisanje mogućnosti u okviru programa Erasmus+ za studente i mlade sa sjevera Crne Gore.

“Odlazak u zemlje EU radi studiranja, nije samo puko studiranje i polaganje ispita već je mnogo više od toga. Mnogo doprinosi razvoju pojedinca, osamostaljivanju, sklapanju različitih kontakata, olakšavanju kod zapošljavanja i slično. Međunarodna kreditna mobilost predstavlja dio programa koji mladi mogu koristiti. On podrazumjeva jedan ograničen period boravka u inostranstvu zarad studiranja”, navela je gđa Vanja Drljević u uvodnom djelu predstavljanja programa.

 

Projekat „ EU info kutak na sjeveru Crne Gore” u Bijelom Polju sprovodi NVO MMNE, a finansijski je podržan kroz javni poziv OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE.