Erasmus+ Izgradnja kapaciteta u visokom obrazovanju – Rezultati selekcije projekata

Obavještavamo Vas da je završena selekcija aplikacija u okviru konkursa Erasmus+ programa za Izgradnju kapaciteta u visokom obrazovanju i da su objavljeni rezultati selekcije.

U okviru ovog konkursa će biti finansirano 147 projekata.  Ukupan budžet izabranih projekata je 131.188.239,86 €.

Crna Gora je bila uključena u 35 projektnih prijava, što pokazuje veliku zainteresovanost akademske zajednice za učešće u EU projektima, kao i dobru povezanost akademske zajednice s ustanovama visokog obrazovanja iz regiona i EU.

Od ukupnog broja prijavljenih, odobreno je 18 projekata za region Zapadnog Balkana. Ustanove visokog obrazovanja iz Crne Gore učestvuju u 5 novoizabranih projekata, od kojih su dva koordinatorska. Projekti se odnose na sljedeće oblasti: integrisanje preduzetničkih vještina u inženjerske nauke i ICT, reforma studijskog programa u oblasti upravljanja prostorom, jačanje kapaciteta i kompetencija u turističkom menadžmentu, reforma studijskih programa u oblasti prava na Univerzitetu Crne Gore i unapređenje studijskih programa u oblasti upravljanja zdravstvom. Ukupan budžet projekata u kojima učestvuju ustanove iz Crne Gore je oko 4 miliona eura. 

Rezultate selekcije možete preuzeti na web stranici Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizuelnu umjetnost i kulturu (EACEA), na linku: https://eacea.ec.europa.eu/sites/eacea-site/files/cbhe_2016_results_by_region.pdf

Detaljne informacije o projektima u koje su uključene ustanove iz Crne Gore možete pronaći na sljedećem linku: http://www.neomontenegro.ac.me/presjekprojekata.php?l=mn&ptype=Erasmus