Održan cluster sastanak: Sinergetski efekti Erasmus+ projekata u cilju bolje saradnje sa privredom

Zadovoljstvo nam je da Vas obavijestimo da je Nacionalna Erasmus+ kancelarija, u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore danas organizovala cluster sastanak na temu: Sinergetski efekti Erasmus+ projekata u cilju bolje saradnje sa privredom.

Univerziteti u Crnoj Gori, u okviru programa Erasmus+, sprovode više projekata: DUALMON, SUCCESS, KNOWHUB, E-VIVA, ENEMLOS, RISKMAN, DIGN€ST, BKSTONE, VIRAL, BLUEWBC, TRANS2W i REBUS, koji su realizovani ili još uvijek traje njihova realizacija, a u okviru kojih je moguće uspostaviti saradnju sa privredom i ostvariti sinergetski efekat.

Događaj je imao za cilj povezivanje među projektima kako bi se ostvario sinergetski efekat, kao i da se zainteresovanim predstavnicima privrede predstave projekti koje univerziteti u Crnoj Gori sprovode radi upoznavanja sa benefitima, iskustvima i načinom učešća u ovom programu, kao i mogućnostima za povezivanje i uspostavljanje saradnje sa univerzitetima. Nakon kratkog predstavljanja projekata, akcenat je bio na diskusiji povodom razmatranja mogućnosti zajedničke saradnje i ostvarivanja efikasnijih rezultata kroz međusobno povezivanje.

Događaj su otvorili Vanja Drljević, direktorka Nacionalne Erasmus+ kancelarije; Mladen Perazić, direktor sektora za obrazovanje i kvalitet iz Privredne komore; kao i Srna Sudar, rukovoditeljka Centra za transfer tehnologija, Institut izvrsnosti za istraživanja i inovacije, Univerzitet Crne Gore.

 

 

Prezentacije sa događaja će uskoro biti dostupne.